Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouSejururi balneare
 

Petrece vacanta de vara pe Insula Zakynthos

Petrece vacanta de vara pe Insula Zakynthos 13.06.2013 | Plaja, mare si soare

Insula Zakynthos face parte din grupul de Insule Ioniene, alaturi de Insula Corfu si de Ithaca. Aceasta mai este cunoscuta si sub numele de Zante sau sub cel de Fioro di Levante, care inseamna "Floarea Orientului", nume dat pentru a pune in valoare exotismul si frumusetea naturala a acesti insule. Mediul bine conservat al insulei, neinfluentat de urbanism, este principalul motiv pentru care multi turisti aleg sa-si petreaca vacanta in aceasta regiune.

Plajele de pe Insula Zakynthos

Plaja Golful Epavei Zakynthos
Sursa

Plajele de pe insula sunt de asemenea pastrate in forma lor naturala si nu au suferit influenta umana, decat in foarte putine parti ale insulei. Astfel, turistii se pot bucura de plaje intinse, neuniforme, cu portiuni in care au parte de soare din plin, dar si cu zone in care primeaza umbra. Mai mult decat atat, turistii au la dispozitie atat spatii extinse de plaja, cat si unele portiuni mai retrase si mai intime, in care se pot relaxa in liniste.

In functie de dorintele fiecaruia pentru vacanta, se poate opta pentru una dintre numeroasele plaje din jurul insulei. Plaja din Golful Epavei Zakynthos este cea mai cunoscuta de aici, pentru ca este una dintre cele mai fotografiate plaje ale Europei, fiind astfel foarte usor de recunoscut si o tinta pentru turistii doritori de peisaje perfecte pentru vacanta. In afara de aceasta, insula mai numara peste 20 de plaje de diverse dimensiuni si structuri, fie ele intinse pe kilometri sau ascunse in cele mai mici golfuri.

Ce sa vizitezi in Insula Zakynthos

Pesterile Albastre din Insula Zakynthos
Sursa

Pesterile Albastre sunt probabil unele dintre cele mai importante atractii naturale ale Insulei Zakynthos. Acestea sunt localizate in regiunea satului Volimes si sunt accesibile numai pe apa. Frumusetea lor este data de faptul ca apa albastra si albastrul cerului sunt reflectate in peretii pesterii, creand astfel in interior o culoare albastra incredibila. Kianoun este cea mai cunoscuta pestera de acest fel.

Parcul de Piatra Askos este o alta minune a Insulei Zakynthos pentru ca este un sanctuar natural, un loc in care natura intalneste istoria si in care turistii au ocazia sa vada nu numai fauna si flora locala in toata splendoarea lor, dar si ramasite ale trecutului in siturile arheologice descoperite. Astfel, o vizita aici este o buna ocazie de relaxare si de admirare a naturii, dar si de descoperire a unei culturi noi.

Insula Zakynthos este una extrem de populara pentru turistii care aleg arhipelgul grecesc pentru vacanta lor de vara. Cu numeroase plaje intinse, dar si cu unele mai retrase, cu o serie impresionanta de atractii turistice, dar si cu numeroase facilitati pentru turisti, Zakynthos este locul ideal pentru petrecerea vacantei de vara. 

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >