Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

Podul lui Dumnezeu – o minune a naturii, in Romania

Podul lui Dumnezeu – o minune a naturii, in Romania 25.04.2016 | Turist in Romania

Podul lui Dumnezeu, o punte naturala care s-a format in urma prabusirii unei pesteri, este una dintre atractiile turistice din judetul Mehedinti. Situat in comuna Ponoarele, Podul lui Dumnezeul este singura formatiune de relief de acest gen pe care se poate circula cu masina. Poduri similare mai pot fi vazute in Franta si in SUA, dar niciunul nu poate fi traversat cu autovehiculul.

Un pod, mai multe nume

Podul lui Dumnezeu

Sursa

Uriasa arcada de piatra este situata in centrul comunei Ponoarele si mai este cunoscuta si sub denumirile Podul natural sau Podul Uriasilor. Puntea de stanca face legatura intre localitatile Baia de Arama si Drobeta Turnu Severin si traverseaza Valea Pragului. Arcada de stanca impresioneaza de la prima vedere prin masivitate si grandoare. Podul lui Dumnezeu masoara 30m lungime, 13m inaltime, 22m latime si 9m deschidere.

Lacurile Zatonul Mare si Zatonul mic

Lacul Zaton

Sursa

Podul lui Dumnezeu este flancat de-o parte si de alta de doua lacuri carstice, respectiv Zatonul Mare si Zatonul mic. Un fenomen interesant legat de apa celor doua lacuri are loc in timpul verii, cand cantitatea de precipitatii este mica, iar apele Zatonului Mare se "ascund" intr-o pestera subterana. Despre Zatonul mic, legendele locale spun ca este un lac fara fund, deoarece niciun scufundator nu a reusit sa il atinga.

Pestera de langa Podul lui Dumnezeu

Pestera de la pod

Sursa

In apropierea arcadei uriase de piatra, o cavitate in munte inghite in timpul verii apele Zatonului Mare. Este vorba despre Pestera de la Podului lui Dumnezeu care poate fi vizitata pe tot parcursul anului. Grota are o lungime de peste 700 de metri si s-a format prin strapungerea stancilor de catre apele lacului Zatonul Mare. Grota are doua galerii, prezinta un aven si o dolina, iar atunci cand apele lacului cresc, pestera este inundata.

Legende cu iz de liliac

Padure liliac

De Podul lui Dumnezeu sunt legate o multime de legende locale. Una dintre acestea vorbeste despre un calugar alungat de satenii din Ponoarele, iar altele despre Diavolul insusi, alungat de Dumnezeu. Povestile satenilor din Ponoarele fac zona si mai atractiva din punct de vedere turistic. Comuna Ponoarele este are o frumusete salbatica aparte, aici gasindu-se si singura padure de liliac salbatic din Romania, care te incanta cu miresme deosebite in timpul primaverii.

Tu ce alte atractii turistice din zona Ponoarele cunosti?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >