Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeCITY BREAK
 

Sinaia - statiunea montana a regalitatii

Sinaia - statiunea montana a regalitatii 13.01.2014 | Turist in Romania

Din cele mai vechi timpuri, statiunea Sinaia a fost recunoscuta drept statiunea regalitatii, datorita plasarii Castelului Peles aici, dar si a faptului ca, in timpul regatului, familia conducatoare se retragea pe timp de vara la Sinaia. Departe din vacarmul orasului, aici era locul perfect pentru relaxare, iar astazi acest lucru continua sa fie pe deplin respectat, statiunea Sinaia fiind o alegere ideala pentru o vacanta plina de relaxare.

Istoria regala a statiunii Sinaia

 Castelul Peles Interior
Sursa

Statiunea Sinaia si-a primit numele de la manastirea care se afla in zona si in jurul careia s-a conturat incet spatiul de vacanta incepand din anul 1869, cand a fost construit primul hotel. Frumusetea locurilor a atras atunci si atentia casei regale Hohenzollern, care, in anul 1873, a inceput constructia Castelului Peles. Dupa terminarea faimosului castel, Sinaia a devenit resedinta de vara pentru familia regala, dar si pentru celelalte familii aristocrate din Romania. Astazi, castelul, dar si vilele care dateaza din acea perioada sunt marturia trecutului regal al acestei frumoase statiuni.

Climatul natural si tratamentele in Sinaia

Sinaia Castelul Peles
Sursa

Climatul natural al statiunii Sinaia este propice si pentru cei care isi doresc tratamente naturale pe parcursul vacantei lor la munte. Aerul curat de munte este in general benefic pentru sanatate, iar la acesta se adauga si cateva izvoare cu ape minerale aflate in Valea Cainelui, bogate in minerale si sulfuri, care contribuie la diverse tratamente naturale.

Pe tot parcursul anului, statiunea Sinaia se bucura de un climat sub-alpin, cu primaveri si veri lungi si racoroase si cu ierni blande. Tocmai de aceea, la curele naturale se adauga aici si vacantele de relaxare, ce pe timpul sezonului cald sunt ideale pentru a scapa de aglomeratia si de canicula din orase, iar pe timp de iarna se transforma intr-un paradis al zapezii.

Castelul Peles si Castelul Pelisor

Castelul Pelisor Interior
Sursa

Castelul Peles a fost construit in perioada 1873-1914, la cererea Regelui Carol I al Romaniei, de catre arhitectii Johannes Schultz, Carol Benesch si Karel Liman. Stilul arhitectural ales a fost Neo-Renascentist si Gotic pentru castelul de 3 200 metri patrati cu peste 170 de camere. Astazi, castelul poate fi vizitat in partea sa deschisa ca muzeu, ce include Holul de Onoare, Apartamentul Imperial, Salonul Mare si Salonul Mic de Arme, Sala de Teatru, Sala Florentina, Salonul Maur si Salonul Turcesc. La acestea se adauga si cateva colectii, cum ar fi cele de sticlarie, de argint si metal comun, de orologie, de vitralii, de sculptura monumentala exterioara, de textile si de ceramica.

Castelul Pelisor a fost construit in perioada 1899-1902, din ordinul Regelui Carol I, pentru a servi drept resedinta viitorului Rege Ferdinand. Acest al doilea castel este de mai mici dimensiuni si a fost creat in stil Art Nouveau si include faimoasa camera aurie/ galbena, numita astfel datorita decorului monocromatic luxuriant. Cele doua castele pot fi vizitate dupa un program bine definit in diverse tururi speciale.

Sinaia este o destinatie de vacanta potrivita pentru orice perioada a anului. Muntii Bucegi sunt preferati de turisti pe timp de iarna, pentru posibilitatile pe care le ofera in practicarea sporturilor de iarna, iar Castele Peles si Pelisor, drumetiile montane si Manastirea Sinaia completeaza lista de obiective turistice din Sinaia.

Daca vrei si tu sa admiri Muntii Bucegi si sa vizitezi o statiune regala si atractiile sale, tot ce trebuie sa faci este sa-ti rezervi acum vacanta la Sinaia

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >