Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareBaile Felix nou
 

Staiuni balneo montane in Vestul tarii

Staiuni balneo montane in Vestul tarii 25.11.2013 | Turist in Romania

Statiunile din Vestul tarii au un specific deosebit. Acestea sunt situate in zone montane sau submontane si beneficiaza de un climat perfect pentru tratamentele balneo. Cele mai cunoscute statiuni balneoclimaterice din Vestul Romaniei sunt ideale pentru cei care isi doresc o vacanta relaxanta in mijlocul naturii, tratamente naturiste, dar si distractie.

Stana de Vale

Stana de Vale este o oaza in inima Muntilor Apuseni. Micuta statiune se bucura de un peisaj de vis, numai bun pentru vacante la munte in orice sezon. Mai mult decat atat, aici turistii au la dispozitie o multime de trasee pentru drumetii montane si pentru vizitarea unor obiective turistice naturale deosebite. Apele oligominerale si feruginoase au proprietati curative, ajutand la refacerea organismului si in special a functiilor respiratorii, endocrine si motorii.

Baile Herculane

Baile Herculane

Baile Herculane este cea mai cunoscuta statiune din Vestul tarii, dar si cea mai veche din tara noastra. Apele termominerale de aici au fost cele care au adus faima statiunii si care au facut-o deosebit de atractiva atat pentru turistii romani, cat si pentru cei straini. Izvoarele termale ale statiunii Baile Herculane sunt considerate oaze de tratament pentru o gama larga de afectiuni, dar si obiective turistice in sine, pentru cei care doresc sa admire aceste minuni naturale ale tarii noastre.

Baile Felix

Baile Felix

Baile Felix este cea mai mare statiuni balneara din tara noastra si una dintre cele mai importante din Vestul tarii, atat pentru turistii din Romania, cat si pentru cei din strainatate. Descoperirea izvoarelor cu ape termale a dus aici la crearea unui numar mare de baze de tratament, cu programe de reucperare in interiorul hotelurilor, dar si in centre spa. Mai mult decat atat, statiune este deosebit de atractiva si pentru faptul ca include o multime de obiective turistice, dintre care Lacul cu nuferi si lotusi termali este cel mai bine cunoscut.

Moneasa

Moneasa este o mica statiune localizata in Muntii Apuseni. Aceasta este dedicata tratamentelor unei game largi de afectiuni cu ajutorul apelor termale ce izvorasc aici. Un sejur la Moneasa nu inseamna insa numai tratament, ci si o vacanta de neuitat in inima naturii. Din statiune sunt accesibile numeroase trasee montane pentru drumetii, dar si cateva obiective turistice naturale, ca pesteri, izvoare si platouri depresionare.

Buzias

Buzias

Buzias este o statiune cu traditie din regiunea vestica a tarii. Centrele de tratament disponibile in hotelurile statiunii sunt dedicate cu precadere tratamentelor cu ape minerale ale afectiunilor cardiovasculare. In plus, Parcul Dendrologic Buzias se contureaza ca un spatiu perfect de relaxare si de petrecere a timpului liber in mijlocul naturii, chiar daca se afla in centrul orasului.

Acestea sunt asadar cele mai importante statiuni balneoclimaterice din Vestul tarii, in care te poti bucura de peisaje montane si submontane spectaculoase, de obiective turistice deosebite, dar si de numeroase tratamente naturale pentru diverse afectiuni si pentru recuperare corporala.

Care dintre aceste statiuni este cea mai frumoasa?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >