Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

Statiuni balneo montane in Moldova si Muntenia

Statiuni balneo montane in Moldova si Muntenia 02.12.2013 | Turist in Romania

Regiunile Moldova si Muntenia ale tarii noastre sunt unele dintre cele mai accesate atunci cand vine vorba de turismul montan si balnear. In aceste zone se afla cateva statiuni perfecte pentru o vacanta in orice perioada a anului, pentru ca dispun de baze de tratament natural, zone pentru drumetii, obiective turistice si facilitati pentru practicarea sporturilor de iarna.

Slanic Moldova

Slanic Moldova
Sursa

Slanic Moldova este localizata in estul tarii, in regiunea Moldova, la poalele Muntilor Nemira. Pozitionarea ei, in mijlocul unor paduri de fag si brad, a transformat-o intr-o oaza de odihna si relaxare, dar si intr-o locatie prielnica pentru diverse tratamente. Aerul pur si bogat in aerosoli favorizeaza tratamentul alergiilor si al altor afectiuni ale aparatului respirator. In plus, tot aici se afla si Salina Targu Ocna, perfecta pentru ameliorarea simptomelor bolilor respiratorii. In prezent, statiunea Slanic Moldova este parte din proiectul de reabilitare “Schi Parc Slanic Moldova” prin care se doreste deschiderea unui complex de partii in zona.

Vatra Dornei

Vatra Dornei
Sursa

Vatra Dornei este o alta statiune din regiunea Moldovei pe care o poti accesa in orice perioada a anului. Aceasta este localizata in judetul Suceava si este ideala atat pentru vacante de relaxare si de tratament pe timpul anului, cat si pentru vacante distractive si sportive pe timp de iarna. Izvoarele de apa minerala sunt cele care asigura posibilitatile de tratare a diferitelor afectiuni in centrele de tratament si spa din Vatra Dornei. Pe timp de iarna, numeroase partii de schi si pentru alte sporturi de iarna sunt accesibile de aici, in apropiere aflandu-se mai multe lanturi muntoase de mari dimensiuni.

Sinaia

Sinaia
Sursa

Sinaia este statiunea ideala pentru un concediu la munte in regiunea Muntenia. Obiectivele turistice si aerul curat de munte sunt cele care atrag turisti aici pe tot parcursul anului. Castelele Peles si Pelisor sunt simbolurile statiuni si cele mai vizitate atractii turistice din regiune. La acestea se adauga si alte puncte de interes, cum ar fi Manastirea Sinaia, Casinoul Sinaia si alte obiective naturale. Pe timp de iarna, statiunea Sinaia este deschisa celor care doresc sa practice o varietate larga de sporturi de iarna, in special schiul, dar si alte sporturi extreme de sezon.

Busteni

Busteni
Sursa

Busteni este statiunea preferata a turistilor care aleg Muntii Bucegi pentru vacantele lor. Asezata in judetul Prahova, in regiunea Muntenia, aceasta statiune este ideala pentru petrecerea unui concediu linistit si relaxant in sezoanele calde sau a unei vacante pline de zapada pe timp de iarna. Traseele montane poarta turistii spre cele mai interesante si mai frumoase peisaje montane din tara noastra, la acestea adaugandu-se si obiective turistice binecunoscute, cum sunt Babele, Sfinxul si Crucea Eroilor. Pe timp de iarna, toata zona Busteni este acoperita cu zapada, iar partiile de schi sunt principala atractie pentru turistii veniti in vacanta.

Acestea sunt cele mai frumoase si cele mai cunoscute statiuni montane si balneo din Muntenia si Moldova, ce reprezinata destinatii perfecte pentru vacanta in orice moment al anului. Care este cea mai frumoasa statiune dintre acestea?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >