Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

Statiuni balneo montane in Transilvania

Statiuni balneo montane in Transilvania 09.12.2013 | Turist in Romania

Statiunile balneo montane din Transilvania sunt destinatii perfecte pentru vacanta atat in sezoanele mai calde, cat si pe timp de iarna. Climatul curat, apele minerale si aerul curat sunt cele care aduc aici o multime de turisti pentru vacante in inima naturii si pentru diverse tratamente. Pe timp de iarna, disponibilitatea practicarii sporturilor de iarna este cea care aduce o multime de turisti in statiunile montane ale Transilvaniei.

Baile Tusnad

Baile Tusnad
Sursa

Baile Tusnad se afla in judetul Harghita si este statiunea renumita pentru cele 44 de izvoare naturale de ape minerale aflate aici. Acestea joaca un rol foarte important in disponibilitatile de tratare in bazele si centrele spa din statiune. Peisajul natural deosebit conturat in jurul statiunii Baile Tusnad, format complet din paduri, este inca un motiv pentru a alege aceasta destinatie de vacanta. Tot aici se afla si numeroase obiective turistice deosebit de interesante, cum ar fi Lacul Sf. Ana, Rezervatia naturala Piatra Soimului si ruinele cetatii Piscul Cetatii.

Straja

Straja
Sursa

Straja este localizata in judetul Hunedoara si este una dintre statiunile preferate de tineretul din vestul si centrul tarii. La o altitudine de aproape 1 450m, statiunea este o alegere ideala pentru petrecerea vacantelor atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna. Cele 5 partii pentru practicarea sporturilor de iarna sunt principalele motive pentru care turistii aleg Straja in vacanta de iarna. Insa si in restul anului, factorii de cura, cum este aerul puternic ozonat de exemplu, aduc o multime de vizitatori in zona.

Paltinis

Paltinis
Sursa

Paltinis este statiunea aflata in Muntii Cindrel, in apropiere de orasul Sibiu. Aflata la o altitudine destul de mare (peste 1 440m), statiunea Paltinis este preferata de practicantii sporturilor de iarna, pentru ca este acoperita de zapada pe tot parcursul sezonului, incepand cu luna noiembrie si pana in luna aprilie. In afara sezonului de iarna, turistii pot accesa aceasta statiune pentru a explora diversele trasee montane ale Muntilor Cindrel  si pentru a vizita cele cateva obiective turistice localizate in apropiere.

Predeal

Predeal
Sursa

Predeal este una dintre cele mai bine cunoscute statiuni montane din centrul tarii noastre si una dintre cele mai accesate de catre turisti pe tot parcursul anului. Pe timp de iarna, statiunea este umpluta pana la refuz de cei care doresc sa practice diverse sporturi de iarna si care vor sa se distreze pe unele dintre cele mai bune partii din tara noastra. Traseele turistice si pentru drumetii, posibilitatile de agrement in natura si obiectivele turistice naturale completeaza cu succes oferta statiunii Predeal in restul anului.

Poiana Brasov

Poiana Brasov
Sursa

Poiana Brasov este statiunea cu regim permanent aflata in apropiere de orasul Brasov. Aici, turistii se pot bucura de o mare diversitate de optiuni, de la tratamente naturale, pana la distractie si sporturi de iarna. Aflata la poalele Masivului Postavaru, statiunea Poiana Brasov este inconjurata de paduri, fiind astfel o locatie propice pentru cure naturale, dar si pentru diverse drumetii montane. Iarna, tursitii se pot bucura de cele 12 partii si de numeroasele facilitati pentru practicarea sporturilor de iarna, dar si pentru alte tipuri de distractii in vacanta.

Acestea sunt cele mai importante statiuni balneo montane din Transilvania, de care te poti bucura pe tot parcursul anului. Indiferent ca le alegi pentru tratamente naturale, pentru plimbari si drumetii la munte sau pentru sporturi de iarna, te vei bucura de o vacanta perfecta in oricare dintre ele. Care este cea mai frumoasa statiune dintre acestea?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >