Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

Statiuni perfecte pentru schi in Muntii Tatra

Statiuni perfecte pentru schi in Muntii Tatra 05.12.2013 | Vacanta de iarna

Muntii Tatra sunt localizati pe teritoriul Slovaciei si sunt o destinatie ideala pentru turistii care doresc o vacanta plina de sporturi de iarna. Sezonul incepe aici inca din luna noiembrie si tine pana in luna aprilie, asa ca te poti bucura de o vacanta cu zapada atat in preajma sarbatorilor, cat si in afara sezonului. Iata asadar care sunt cele mai bune statiuni pentru schi din Muntii Tatra.

Strbske Pleso

Strbske Pleso
Sursa

Strbske Pleso este una dintre cele mai cunoscute statiuni montane din Slovacia. Localizata in Muntii Tatra Inalta, statiunea se remarca prin peisajul impresionant, deoarece are in centru un lac glaciar de mari dimensiuni, inconjurat de munti. Statiunea Strbske Pleso este dotata cu 7,5km de partii de schi si cu toate facilitatile si echipamentele moderne pentru accesarea acestora. Tot aici au loc si numeroase campionate si concursuri de schi la nivel national si international.

Tatranska Lomnica

Tatranska Lomnica
Sursa

Tatranska Lomnica este o alta statiune bine cunoscuta aflata in Muntii Tatra Inalta. Una dintre cele mai renumite atractii de aici este telecabina Lomnicky stit, deoarece traseul strabatut de aceasta este unul dintre cele mai abrupte din Europa. Intre cele doua statii ale telecabinei nu exista niciun pilon de sustinere, drumul pana sus fiind astfel unul spectaculos si antrenant. Statiunea Tatranska Lomnica beneficiaza de 11km de partii de schi, cea mai inalta pornind de la o altitudine de 2 196m si coborand pana in statiune.

Liptovsky Jan

Liptovsky Jan
Sursa

Liptovsky Jan este o micuta statiune, ce s-a format pe baza unei vechi comunitati rurale, in Muntii Tatra Joasa. Aceasta statiune se afla in inima unei depresiuni, fapt ce o face mult mai atractiva pentru familii si pentru schiorii incepatori sau pentru turistii care isi doresc o vacanta linistita in care sa se bucure si de sporturi de iarna. Statiunea Liptovsky Jan include 4 partii, fiecare dotata cu sisteme de urcare pana la aproximativ 940m.

Demanovska Dolina

Demanovska Dolina
Sursa

Demanovska Dolina este o alta micuta localitate din Muntii Tatra Joasa, aflata intr-o depresiune cu numeroase lacuri si cu posibilitati de a accesa numeroase obiective turistice naturale impresionante in munti. In jurul localitatii s-a conturat rapid una dintre cele mai mari si mai cunoscute statiuni din acesti munti. Statiunea Demanovska Dolina se afla la o altitudine de 2 024m, fiind dotata cu 14 partii de schi si 11 teleschiuri si o telecabina.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante statiuni din Muntii Tatra in care poti petrece o vacanta deosebita la schi alaturi de toti cei dragi. Care este destinatia ta preferata pentru schi?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >