Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

Top 5 cele mai frumoase locuri pe care sa le vizitezi in judetul Cluj

Top 5 cele mai frumoase locuri pe care sa le vizitezi in judetul Cluj	
27.01.2017 | Turist in Romania

Cluj, frumosul judet din zona Transilvania, este destinatia perfecta pentru o vacanta de explorare, fie ca esti din acest judet, sau calatoresti din alta regiune a frumoasei noastre tari. Daca planuiesti o astfel de vacanta in judetul Cluj, noi iti prezentam 5 atractii turistice pe care trebuie sa le vizitezi:

Cluj-Napoca

Orasul Cluj Napoca este resedinta de judet a judetului Cluj. Oras modernizat in ultima perioada, Clujul se afla in topul preferintelor turistilor. In Cluj poti descoperi Palatul Banffy, locul in care se tin tot mai multe evenimente muzicale, Gradina Botanica, casa a peste 10.000 de specii de plante, Parcul Central si Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Orasul Cluj ofera peisaje perfecte cu combinatii de zone ultra-moderne si cladiri istorice.

Sursa

Salina Turda

Salina Turda a fost amenajata recent, pentru a fi redata circuitului turistic. In Salina Turda poti beneficia de tratamente cu aerosoli, plimbari cu barca pe lacul interior, poti admira panorama din roata uriasa, juca minigolf sau ping-pong si multe altele. Salina din Turda este cea mai populara dintre salinele din tara noastra, procentul de turisti straini fiind sesizabil mai mare in comparatie cu celelalte saline. Viziteaz-o si tu!

Sursa

Cheile Turzii

Cu o lungime de 1300 de metri si o inaltime de pana la 200 de metri, Cheile Turzii alcatuiesc o arie protejata, de interes national din judetul Cluj. La doar 6 kilometri de municipiul Turda, poti explora aceste frumoase peisaje formate de eroziunea rocilor, impodobite de peste 1000 de specii de plante, animale si fluturi. In Cheile Turzii poti afla istoria haiducilor, poti observa caprioarele si poti sa petreci noaptea in Cabana Cheile Turzii, o optiune de cazare minunata, cu aspect medieval.

Sursa

Parcul Natural Apuseni

Parcul Natural Apuseni este o zona protejata, de interes national, la initiativa marelui explorator si biolog roman Emil Racovita. Zona cuprinde forme de relief diversificate: varduri, chei, vai, doline, avene, pesteri si pasuni. Intinsa pe teritoriile judetelor Alba, Cluj si Bihor, zona ofera turistilor trasee incredibile, peisaje minunate si o multitudine de atractii turistice. Pe partea dinspre judetul Cluj, se pot vizita Pestera Varfurasu, Avenul Poienita, Pestera Ponorul Mare, nenumarate tipuri de paduri si lacul de acumulare Belis-Fantanele. Zona este perfecta pentru vizitare atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna. Parcul Natural Apuseni a fost premiat ca destinatie turistica de excelenta in 2009, in cadrul Galei Premiilor EDEN de la Bruxelles.


Sursa

Lacul de acumulare Belis – Fantanele

Belis-Fantanele este un lac artificial de acumulare din muntii Gilaului. Amenajat in 1974 cu scop de prelucrare a energiei electrice, pe cursul raului Somesului Cald, acum Lacul Belis – Fantanele este o atractie turistica extrem de cunoscuta. Pe malul lacului gasim statiunea turistica BelisFantanele. Zona este extrem de izolata de forfota orasului si de zgomotul drumurilor, fapt ce accentueaza frumusetea peisajelor montane. In apropiere, puteti vizita Biserica din Belis, Cascada Rachitele, Varful Vladeasa. Lacul de acumulare face parte din zona protejata Parcul Natural Apuseni. Situat la 990 de metri inaltime, lacul sta pe locul unor mici sate abandonate de moti. Ruinele caselor acestora, impreuna cu fosta biserica Giurcuta de Jos, se vad atunci cand seceta este acuta.

Sursa

Tu ai vizitat aceste locuri frumoase din judetul Cluj? Ce alte atractii turistice din Cluj ai mai adauga pe lista noastra?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >