Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareBaile Felix nou
 

Top 5 cele mai vizitate obiective turistice din Romania de catre straini

Top 5 cele mai vizitate obiective turistice din Romania de catre straini 30.08.2016 | Turist in Romania

Romania este o tara minunata si cu o oferta turistica impresionanta. Trasee montane, litoral, orase medievale, patrimoniu cultural, parcuri si rezervatii naturale, o gastronomie desavarsita si oameni primitori. Acestea sunt ingredientele din care se compune reteta turismului romanesc. In ultimii ani, numarul turistilor straini care au vizitat Romania a crescut considerabil. Aceasta crestere se datoreaza si promovarii peste hotare de care a avut parte tara noastra prin intermediul Printului Charles al Marii Britanii. Noi am analizat cifrele si am aflat ce obiective turistice din Romania se afla in topul preferintelor vizitatorilor straini. Iata topul celor mai vizitate obiective turistice din Romania de catre straini.

Bisericile fortificate din Transilvania

Bisericile fortificate din Transilvania

Transilvania este regiunea care se bucura de cel mai mare aflux de turisti straini. Nici nu este de mirare, avand in vedere promovarea de care s-a bucurat aceasta regiune dupa ce Printul Charles al Marii Britanii a cumparat o casa in localitatea Viscri. Orasele medievale ale Transilvaniei atrag turistii ca un magnet, insa principalele atractii ale acestei regiuni raman bisericile fortificate care figureaza pe lista patrimoniului cultural UNESCO: Biertan (Birthälm), Calnic (Kelling), Darjiu (Dersch), Prejmer (Tartlau), Saschiz (Keisd), Valea Viilor (Wurmloch) si Viscri (Deutschweisskirch).

Delta Dunarii

Delta Dunarii

A doua destinatie din Romania care se regaseste in topul preferintelor turistilor straini este Delta Dunarii. Cel mai nou teritoriu din Europa este o adevarata minune a naturii si isi fascineaza vizitatorii cu locurile salbatice, fauna diversificata, preparatele pe baza de peste si peisajele incredibile. Delta Dunarii este locul in care poate fi admirata frumusetea naturii in toata splendoarea ei. Poti descoperi farmecul salbatic al acestui loc in plimbare cu barca sau in drumetii pe limbile de uscat. In plus, micile localitati pescaresti din zona inca isi mai pastreaza farmecul autentic.

Bucuresti

Bucuresti

Bucuresti se situeaza pe al treilea loc in topul preferintelor turistilor straini care viziteaza Romania. Micul Paris este un oras cosmopolit, care imbina arhitectura veacurilor trecute cu cladiri noi si moderne. Centrul vechi este una dintre zonele preferate de turistii straini. In plus, Bucurestiul se mandreste cu cea mai mare cladire administrativa din lume: Casa Poporului. Muzeele, parcurile, restaurantele si cluburile completeaza oferta turistica a capitalei Romaniei.

Salina Turda

Salina Turda

Salina Turda si-a castigat renumele de minunea din subteran in urma amplelor lucrari de reabilitare si modernizare. Proiectul de punere in valoare si promovare a pontentialului turistic al Salinei Turda au adus acest obiectiv in atentia turistilor straini. Numarul celor care vin de peste hotare sa vada minunea din subteran si sa se bucure de proprietatile benefice asupra sanatatii a aerului salin a crescut considerabil in ultimii ani, plasand Salina Turda pe locul 4 in topul celor mai vizitate obiective turistice din Romania.

Castelul Bran

Castelul Bran

Pe cand Romania nici nu exista oficial ca si stat de drept, Transilvania si Castelul Bran au devenit celebre in intreaga lume, la sfarsitul secolului al XIX-lea, odata cu publicarea romanului Dracula, scris de Bram Stocker. Actiunea romanului este strans legata de legenda Contelui Dracula, iar actiunea se petrece pe teritoriul Transilvaniei. Si cum cel mai celebru vampir al literaturii internationale avea nevoie de o resedinta, Castelul Bran a devenit la fel de celebru ca locatarul sau fictiv, completand topul celor mai vizitate obiective turistice din Romania.

Ce obiective turistice din Romania se afla pe primul loc in topul preferintelor tale?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >