Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareCITY BREAK
 

Top 7 cele mai frumoase biserici din Romania

Top 7 cele mai frumoase biserici din Romania 05.02.2016 | Turist in Romania

Romania este o tara cu numeroase obective turistice. Pe langa turismul montan, cultural sau balneoclimateric, Romania se mai poate mandri cu ceva: turismul ecumenic. Taram ravnit de numeroase popoare straine, gradina Carpatilor a fost chinuita de-a lungul secolelor de batalii si razboaie, dar s-a bucurat de conducatori viteji, care, dupa fiecare victorie in fata vrajmasilor, au ctitorit biserici si manastiri. Astfel, Romania se poate mandri cu un patrimoniu ecumenic de exceptie. Iata mai jos o lista cu cele mai frumoase manastiri din tara noastra.

Biserica Neagra din Brasov

Biserica Neagra din Brasov este simbolul orasului de la poalele Masivului Postavaru si cea mai mare constructie sacrala din tara. Constructia lacasului de cult a fost finalizata in 1477 si a durat aproape un secol. Cu dimensiunile 89 de metri lungime, 38 de metri latime si 42 de metri inaltime si o capacitate de 5.000 de oameni, Biserica Neagra din Brasov este cel mai mare lacas de cult din Romania si printre cele mai mari din Europa.

Biserica Neagra

Biserica poate fi considerata si muzeu. Aici se afla cel mai mare clopot din Romania, cea mai mare orga mecanica din tara si una dintre cele mai mari din Europa, iar in biserica poate fi admirata o colectie impresionanta de covoare orientale, despre care se spune ca este cea mai mare din Europa, exceptandu-le pe cele din Turcia. De asemenea, Biserica Neagra adaposteste numeroase obiecte de arta si poseda un tezaur de parament cu o valoare inestimabila.

Manastirea Cozia 

Manastirea Cozia

Sursa

Manastirea Cozia, amplasata pe malul raului Olt in apropierea statiunii Calimanesti, este una dintre cele mai frumoase din tara. Ridicata pe malul apelor involburate ale Oltului, Manastirea Cozia este locul in care isi doarme somnul de veci Mircea cel Batran. Domnitorul Tarii Romanesti este si cel care a ctitorit lacasul de cult la finele secolului al XIV-lea, ulterior fiind construite fantana si pridvorul in stil brancovenesc. Manastirea Cozia este un important loc de pelerinaj din tara, fiind vizitata anual de sute de mii de turisti.

Manastirea Neamt

Manastirea Neamt

Sursa

Cel mai mare si mai vechi asezamant monahal din Moldova se afla in judetul Neamt, comuna Vanatori-Neamt. Finalizata in perioada lui Stefan cel Mare, Manastirea Neamt este de o frumusete deosebita. Lacasul de cult mai poarta numele si de "Ierusalimul ordotoxiei romane". Nu se stie cu exactitate cine a pus piatra de temelie a lacasului de cult, insa aceasta figureaza ca avand trei ctitori: Pentru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare. In 1471, biserica a fost zdruncinata de un cutremur, iar Stefan cel Mare a construit o noua biserica langa cea veche cea din urma fiind sfiintita cu mare alai dupa izbanda de la Codrii Cosminului.

Manastirea Horezu

Manastirea Horezu

Sursa

Lacasul de cult aflat in patrimoniul UNESCO este o ctitorie din secolul al XVII-lea a lui Constantin Brancoveanu. Manastirea Horezu isi trage denumirea dupa pasarea frumos colorata denumita in popor huhurez. Legenda spune ca, de frica turcilor, mesterii care au ridicat manastirea lucrau doar noaptea, cand canta hururezu. Specialistii in arta bizantina spun ca Manastirea Horezu este cea mai frumoasa constructie sacrala de acest gen din Romania. In zona manastirii este perpetuat si in prezent mestesugul olaritului, ceramica de Horezu fiind cunoscuta in toata lumea.

Bisericile pictate din Bucovina

Sucevita

Sursa

Nordul Moldovei este recunoscut pentru densitatea lacaselor de cult din aceasta zona. Aceste lacase de cult, de o valoare spirituala inestimabila, au fost construite la sfarsitul secolului al XV-lea si inceputul celui de-al XVI-lea, iar de la inceputul anilor `90 fac parte din patrimoniul cultural UNESCO. Bisericile pictate din Bucovina, respectiv Arbore, Humor, Moldovita, Patrauti, Probota, Suceava, Voronet si Sucevita sunt principala actratie turistica din nordul tarii, fiind vizitate in fiecare an de mii de pelerini.

Bisericile fortificate din Transilvania

Biserici fortificate

Sursa

Bisericile fortificate din Trasilvania sunt constructii reprezentative pentru micile asezari rurale din aceasta zona a tarii. Construite cu preponderenta in perioada cuprinsa intre secolul al XIII-lea si secolul al XVI-lea, bisericile fortificate se diferentiaza de restul lacaselor de cult prin zidurile si turnurile care aveau rol de aparare impotriva popoarelor cotropitoare care invadau teritoriul Romaniei de la acea vreme. Peste 150 la numar, bisericile fortificate transilvane formeaza unul dintre cele mai dense sisteme de fortificatii medievale bine pastrate de pe continentul european.

Bisericile de lemn din Maramures

Biserici maramures

Sursa

Bisericile de lemn din Maramures sunt constructii sacrale ridicate in perioada secolului al XVII-lea si prezinta particularitati care le diferentiaza de celalalte biserici de lemn romanesti. Lacasele de cult sunt inguste, inalte, cu turle suple amplasate la capatul vestic al fiecarei biserici si sunt expresia particularitatii locale a acestei zone din nordul Romaniei. In decembrie 1999, opt biserici de lemn din Maramures au fost incluse in patrimoniul cultural UNESCO. Acestea sunt Bisericile de lemn din Budesti Josani, Desesti, Barsana, Poienile Izei, Ieud Deal, Rogoz, Surdesti si Plopis.

Tu pe care dintre aceste lacase de cult le-ai vizitat?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >