Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKRelaxare la Stana de Vale
 

Top 7 cele mai frumoase locuri pe care sa le vizitezi in judetul Maramures

Top 7 cele mai frumoase locuri pe care sa le vizitezi in judetul Maramures 19.12.2016 | Turist in Romania

Maramuresul este o superba zona formata din Depresiunea Maramuresului si muntii incojuratori. In Maramures traditiile inca se pastreaza, iar oamenii nu vor uita vreodata ce este specific neamului romanesc. Iata obiectivele turistice pe care trebuie sa le vizitezi in Maramures daca optezi pentru o vizita pe aceste meleaguri de vis:

Mocanita din Viseu de Sus

Mocanita e un tren cu locomotiva cu aburi, ultimul din Romania chiar, care inca circula pe o cale ferata forestiera. Acest obiectiv turistic este absolut obligatoriu pentru cei ce trec prin Maramures. Sezonul Mocanitei este intre lunile martie si octombrie, in fiecare dimineata la ora 8:30. Peisajul savurat pe drumul Mocanitei este spectaculos, imbinand frumos o zona verde de padure si o zona cu numeroase ape curgatoare.

Sursa

Rezervatia Pietrosu Rodnei

Rezervatia Pietrosu Rodnei este cea mai complexa si mai mare rezervatie din aceasta zona a tarii, datorita celor trei caldari glaciare si a unui peisaj salbatic, natural, Rezervatia Pietrosu Rodnei oferta turistilor cele mai frumoase drumetii. In portiunea bazala aria naturala cuprinde morene si caderi de apa pe pragurile de stanca lustruite de ghetari. Rezervatia Pietrosu Rodnei este perfecta pentru turisti in orice anotimp ar vrea sa o viziteze.

Sursa

Cascada Cailor

Poti ajunge la Cascada Cailor in doua feluri, ambele fiind drumuri foarte simple de parcurs si pline de peisaje minunate, in Rezervatia Pietrosu Rodnei. Poti alege sa mergi pe jos, pe un traseu de dificultate redusa care dureaza aproximativ o ora si jumatate sau cu telescaunul. Numele acestei cascade este strans legat de o legenda a zonei, care, spune ca in urma cu mult timp, aici a fost incoltita de un urs o turma de cai care incercand sa scape a cazut.

Sursa

Cimitirul Vesel din Sapanta

Cimitirul Vesel este un obiectiv turistic extrem de popular, care prin unicitatea sa, aduna zeci de vizitatori in fiecare zi. Aici, durerea pierderii unei persoane dragi cade pe un loc secundar, important fiind umorul si celebrarea vietii. Fiecare cruce are in partea de sus un basorelief pictat manual cu o scena din viata celui decedat, iar in partea de jos cate un epitaf scurt, extrem de amuzant.

Sursa

Manastirea Barsana

Ansamblul Manastirii Barsana este unul dintre cele mai vechi din aceasta zona, fiind construita in anul 1711. Una dintre cele mai vechi si mai inalte biserici de lemn din tara noastra, aceasta surprinde prin rezistenta sa in lupta cu timpul si prin picturile murale deosebite din interiorul sau. Cei ce vor vizita aceasta manastire vor fi placut surprinsi de spiritualitatea zonei Maramuresului.

Sursa

Muzeul Satul Maramuresean

Muzeul Satului Maramuresean este locul in care vei putea invata mai multe despre viata in mediul rural a maramuresenilor din secolele trecute. Muzeul cuprinde nu mai putin de 30 de gospodarii mobilate complet cu piese originale, apartinand proprietarilor si vremilor demult apuse. Aceasta experienta este deosebita, mai ales in contrast cu traiul nostru de zi cu zi.

Sursa

Lacul Albastru

Lacul Albastru poate fi gasit in apropiere de Baia Sprie, pe Dealul Minei. De la inaltime, lacul se aseamana cu craterul unui vulcan. Cu o adancime de 4 metri si un albastru schimbator, Lacul Albastru ofera privitorilor un spectacol deosebit. Fluctuatiile coloristice ale lacului devin extrem de pronuntate in diferite momente ale zile, in functie de mina din adancurile apei sale.

Sursa

Tu ai vizitat colorata zona a Maramuresului? Care dintre obiectivele turistice de mai sus ti-au placut?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >