Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKSejururi balneare
 

Top 7 locuri minunate din Banat

Top 7 locuri minunate din Banat 05.10.2015 | Turist in Romania

Fiecare zona a Romaniei are farmecul sau caracteristic, fie ca vorbim de Moldova, Transilvania, Maramures, Muntenia, Dobrogea sau orice alta regiune a tarii noastre. Banatul are si el frumusetile sale specifice, care merita explorate. Am enumerat, mai jos, cateva obiective turistice care dau o frumusete aparte Banatului.

Rezervatia Naturala Cheile Nerei-Beusnita

cheile nerei

Tinutul Banatului nu a mai vazut niciodata ceva mai frumos ca Rezervatia Naturala Cheile Nerei-Beusnita. Cheile Nerei sunt cele mai lungi si probabil cele mai frumoase chei din tara. Zona se bucura de o diversitate biologica foarte mare si de peisaje de vis. Parcul a fost creat pentru conservarea frumusetilor naturale unice, precum cele doua lacuri care se gasesc aici: Lacul Dracului si Lacul Ochiul Beiului, precum si Cascadele Beusnita

Clisura Dunarii

clisura dunarii

Dunarea a sapat in granit si calcar cel mai lung si cel mai frumos defileu din Europa. Regiunea Clisurii Dunarii se afla in sudul Banatului si este limitata de raul Nera la nord-vest si de Cazanele Dunarii la est. De-a lungul defileului, vei descoperi opere de arta create de Dunare, plus ai ocazia sa admiri dealuri stancoase, rezervatii naturale, paduri si peisaje de vis, cu o natura impresionanta.

Semeringul Banatean

semeringul banatean

Sursa

Calea Ferata Oravita – Anina, supranumita Semeringul Banatean, este cea mai veche cale ferata montana din Romania si ofera peisaje de neinchipuit. Acest traseu spectaculos are 34 de km, pe care ii parcurgi in aproape doua ore, si iti da ocazia sa admiri banatul montan. Aici circula un singur tren construit special pentru aceasta zona, de doua ori pe zi, care trece prin 14 tuneluri, 10 viaducte si nenumarate vai cu peisaje uimitoare. 

Baile Herculane

baile herculane

Statiunea Baile Herculane este cunoscuta in toata tara datorita apelor minerale puternic curative aflate aici si a aerului ionizat, comparabil cu cel de la 1.500 – 2.000 de metri altitudine. Aceasta este o statiune cu o lunga istorie, fiind intemeiata in anul 102, de catre imparatul Traian. Au fost construite diverse monumente, temple, bai, tabule si statui inchinate zeilor, de-a lungul timpului, iar acum statiunea este perfecta pentru tratament si relaxare.

Cascada Bigar

cascada bigar

Cascada Bigar este se afla in toate topurile celor mai frumoase cascade din lume. Cascada se afla pe teritoriul comunei Bozovici, judetul Caras-Severin, chiar la marginea Drumului National 57B, protejata de un parapet. Cascada Bigar are 8 metri inaltime si este acoperita de muschi peste care curge apa. Toti turistii care au vizitat aceasta cascada au ramas impresionati de frumusetea sa.

Morile de apa de la Rudaria

rudaria

Sursa

Morile de apa de la Rudaria se afla la poalele Muntilor Almajului, in localitatea cu acelasi nume si reprezinta cel mai intins parc de mori de apa din Europa. Cele 22 de mori de apa se intind pe o portine de 3 km, de-a lungul raului Rudaria si picteaza un peisaj aproape ireal. Aceasta modalitate de macinare a semintelor a fost folosita inca din secolele I si al II-lea, iar fiecare moara, in parte, spune cate o poveste.

Muntii Semenic

semenic

Muntii Semenic ofera multe oportunitati pentru pasionatii de sporturi de iarna sau plimbari pe munte. Aici poti vizita statiunile montane si Parcul National Semenic - Cheile Carasului, o arie naturala protejata, care cuprinde fenomene carstice spectaculoase si habitate naturale cu flora si fauna diversificata. Obiectivele turistice includ biserici, ansambluri de mori, situri arheologice si zone de o frumusete incredibila.

O vizita in Banat inseamna descoperirea unor obiective turistice diversificate, speciale si chiar unice in tara si in Europa. Ce alte locuri minunate din Banat ai mai include pe lista noastra?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >