Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeSejururi balneare
 

Trasee turistice din Muntii Bucegi pe care trebuie sa le incerci

Trasee turistice din Muntii Bucegi pe care trebuie sa le incerci 10.02.2014 | Turist in Romania

Muntii Bucegi sunt o comoara din inima Romaniei. Aici, la mare inaltime, vei descoperi unele dintre cele mai frumoase minuni ale naturii, cabane izolate, statiuni montane perfecte pentru practicarea sporturilor de iarna si multe altele, toate imbracate in aerul tare de la munte si in peisaje deosebit de spectaculoase. In continuare, vom face o plimbare virtuala pe cateva trasee turistice din Bucegi pe care trebuie sa le incerci!

Trasee din Sinaia

Trasee turistice din Muntii Bucegi
Sursa

Statiunea Sinaia este un punct de reper atunci cand vorbim despre traseele pentru care poti opta in Muntii Bucegi. Cei care aleg sa petreaca o vacanta in aceasta statiune, ar trebui sa stie ca nu numai Castelele Peles si Pelisor sunt cele spre care se pot orienta, pentru ca in apropiere se afla si o multime de trasee turistice perfecte pentru drumetii. Printre cele mai bune trasee lungi pentru care poti opta se afla Sinaia - Cabana Varful cu Dor - Cabana Pestera Ialomitei si Sinaia - Cabana Piatra Arsa - Cabana Babele - Cabana Omul.

Trasee din Busteni

Trasee turistice din Muntii Bucegi
Sursa

Statiunea Busteni este unul dintre cele mai importante puncte de reper pentru traseele turistice care se afla in Muntii Bucegi, deoarece este locatia cea mai apropiata de simboluri importante ale acestor munti, cum sunt Sfinxul, Babele si nu numai. Din Busteni pornesc asadar mai multe trasee turistice denumite in functie de destinatia pe care o au. Poti alege unul dintre urmatoarele: Busteni - Cabana Piatra Arsa, Busteni - Cabana Pestera Ialomitei, Busteni - Cabana Malaiesti, Busteni - Cabana Omu si Busteni - Gura Diham.

Trasee din Predeal

Trasee turistice din Muntii Bucegi
Sursa

Statiunea Predeal este destinatia pe care o aleg multi turisti pe timp de iarna, pentru posibilitatile pe care le ofera in practicarea sporturilor de sezon. Si de aici pornesc cateva trasee deosebit de importante prin care pot fi explorati Muntii Bucegi. Din nou, in functie de destinatie si de obiectivele din munti pe care doresc sa le vada, turistii pot opta si aici pentru trasee precum: Predeal - Saua Baiului - Cabana Poiana Izvoarelor sau Predeal - Sipote - Cabana Diham - Pichetul Rosu.

Alte trasee in Muntii Bucegi

Trasee turistice din Muntii Bucegi
Sursa

Nu numai aceste trei statiuni pot fi considerate puncte de plecare pentru explorarea Muntilor Bucegi. Cei care doresc sa se aventureze pe munte se mai pot bucura si de alte trasee cu pornire din Rasnov, Bran sau Pietrosita. Astfel, in functie de punctul de pornire ales, poti urma o selectie de trasee turistice in munti. Cele mai multe dintre acestea pornesc din localitatea Bran, unde, dupa o vizita la celebrul castel, poti ajunge prin Poarta foarte usor la Cabana Omu, de exemplu.

Toate traseele montane din Muntii Bucegi se impart si in trasee mai mici, pentru care poti opta pentru a vedea doar un anume obiectiv turistic sau pentru a explora pret de cateva ore natura din jurul statiunilor din care pornesc traseele. De asemenea, acesta au si trasee alternative, dat fiind faptul ca unele sunt accesibile si cu diverse mijloace de transport, altele doar la pas, iar unele sunt pur si simplu inaccesibile pe timp de iarna. Tu ce traseu ai alege in Muntii Bucegi?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >