Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKRelaxare la Stana de Vale
 

Traseul Stana de Vale – Padis

Traseul Stana de Vale – Padis 16.10.2013 | Turist in Romania

Pentru cei care iubesc drumetiile montane si explorarea celor mai interesante monumente ale naturii, Muntii Apuseni sunt o locatie excelenta. Stana de Vale este una dintre cele mai cunoscute statiuni montane din aceasta regiune, accesata pe tot parcursul anului de numerosi turisti. De aici pornesc o multime de trasee turistice spre diverse culmi muntoase, spre pesteri, cascade si alte minuni ale naturii pe care trebuie sa le vezi. Asadar, daca iti doresti o vacanta relaxanta, dar si plina de activitati, poti opta pentru cazare la Stana de Vale si poti alege sa urmezi traseul Stana de Vale – Padis pentru a descoperi frumusetile Muntilor Apuseni.

Informatii despre traseul Stana de Vale – Padis

Traseu Stana de Vale - Padis

Sursa

Traseul Stana de Vale – Padis este marcat cu banda rosie si are o distanta de 20km, cu urcusuri insumate de 640m. Din acesta pornesc o multime de alte trasee mai mici, marcate in diferite simboluri, pentru care poti opta daca vrei sa explorezi si alte regiuni ale acestei zone minunate. Punctul de incepere al traseului este Izvorul Minunilor din statiunea Stana de Vale, izvor de la care pornesc majoritatea traseelor turistice de aici.

Parcursul traseului pana la Padis

Viziteaza Stana de Vale

Sursa

De la Izvorul Minunilor, drumul pe care trebuie sa-l urmezi este cel care coteste spre dreapta si iese in Poiana Baia Popii. Dupa traversarea acestei poieni, se ocoleste la stanga pe langa padurea de molid si se continua drumul pe sub Varful Poieni si apoi se coboara usor spre Saua Bohodei. De aici incep sa apara traseele adiacente, cum este cel cu cruce galbena ce duce la creasta Custurii si cel cu triunghi albastru spre Saritoarea Bohodei. In urmatoarea portiune de traseu vei descoperi si drumul spre satul de vacanta Boga, pe traseul marcat cu banda albastra.

Drumul continua pe traseul principal, trecand pe sub Varful Fantana Rece si pe la izvorul cu acelasi nume si se continua spre Saua Cumpanatelul. De aici drumul duce direct spre platoul Padis, de unde vei avea din nou parte de una dintre cele mai spectaculoase panorame ale muntilor si vailor din Apuseni.

Ce poti vedea pe traseul de la Stana de Vale

Viziteaza platoul Padis

Sursa

Primul punct de admirat este Izvorul Minunilor din Stana de Vale, una dintre cele mai importante surse de apa montana ale regiunii, inconjurata de un basm deosebit pe care il vei gasi inscriptionat pe piatra de prezentare a izvorului. Mai departe, peisajele, poienile si alte minuni ale naturii te vor uimi cu frumusetea lor.

Dupa Poiana Baia Popii, pe sub Varful Poieni, te vei putea bucura de una dintre cele mai frumoase privelisti. De aici vei putea vedea panorama Vaii Aleu, Varful Bohodei si Saua Bohodei, ce contureaza impreuna un peisaj de poveste. Varful Fantana Rece si izvorul cu acelasi nume sunt alte obiective pe care trebuie sa le admiri pe drum. Dupa acestea vei ajunge in final pe platoul Padis, de unde vei putea admira in liniste bazinul vaii Somesului Cald, platoul strajuit de Varful Tapu si culmea Muntelui Biharea si Valea Boga.

Pe traseele adiacente acestuia vei putea vizita monumente ale naturii cum sunt Saritoarea Bohodei si creasta Custurii. De asemenea, tot de aici mai poti accesa si satul de vacanta Boga, inconjurat de unele dintre cele mai spectaculoase peisaje, formate din stancile abrupte conturate de apa din valea cu acelasi nume. Poti continua cu trasee adiacente si de pe platoul Padis, pentru a vedea Pestera Onceasa, pe traseul cu cruce rosie sau Pestera Alun, pe traseul cu cruce albastra. Marcajul cu banda rosie poate fi urmat pana la Cabana Padis.

Daca ai facut deja acest traseu, asteptam impresiile tale si sugestii pentru cele mai importante obiective turistice ale zonei Apusenilor!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >