Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeBaile Felix nou
 

Viziteaza Atena - paradisul antic

Viziteaza Atena - paradisul antic 07.07.2014 | City Break

Pentru turistii pasionati de lumea antica si de istorie in general, Atena este un oras perfect pentru city break. Numeroasele statiuni si insule din arhipelagul grecesc sunt principalul motiv pentru o vacanta in aceasta regiune, insa si un city break in Atena poate completa cu succes o vacanta reusita. Fiind unul dintre cele mai vechi orase ale lumii inca in picioare, sunt o multime de obiective turistice in Atena ce merita a fi vizitate!

Acropola din Atena

Atena

Nicio vizita in Atena nu ar fi completa fara un tur al Acropolei. Situl istoric se intinde pe o suprafata de 30.000 m2 si include unele dintre cele mai frumoase reprezentari ale arhitecturii antice din lume. In trecut, era cel mai important centru religios si includea cladiri simbolice, pe care le putem vedea si astazi, cum ar fi: Parthenon, Erechtheum, Templul Atenei Nike, Propylaea, Teatrul lui Dionysos, Templul lui Thrasyllos, Teatrul lui Herodes Atticus si multe altele.

Plaka din Atena

Atena

Plaka este asa-numitul oras vechi din Atena, ale carui strazi conduc turistii spre Acropola, dar si spre restul siturilor istorice ale Atenei. Pana acolo insa, se pot admira stradutele pietruite inguste, pline de magazine de suveniruri, cafenele si restaurante, numai bune pentru turistii doritori de relaxare sau de a face putin shopping. In plus, si in Plaka se pot vizita cateva muzee mici si biserici.

Muzeele din Atena

Atena

Data fiind valoarea istorica si culturala a orasului Atena, nu este de mirare ca aici se afla un numar impresionant de muzee. Alaturi de siturile arheologice si de cladirile antice, muzeele din Atena completeaza cu succes imaginea istorica a orasului. Printre cele mai importante muzee care se pot vizita in orasul grecesc se numara: Muzeul National de Arheologie, Muzeul Benaki, Muzeul Bizantin si Crestin, Muzeul de Epigrafie, Muzeul Goulandris de Arta, Muzeul National de Istorie si Muzeul Agora.

Plajele din apropiere de Atena

Atena

Pentru ca nicio vacanta in Grecia nu ar fi completa fara cateva zile de relaxare pe plaja, trebuie sa stii care sunt locatiile accesibile din apropierea marelui oras antic, unde te poti relaxa si te poti bucura de liniste. Desi orasul este vazut ca o destinatie pentru city break, in apropiere de Atena se afla cateva plaje unde poti petrece restul vacantei tale, dintre care cele mai cunoscute si mai frumoase sunt Vouliagmen, Varkiza sau Alianthos si Palea Fokea.

Asadar, Atena este o destinatie completa de vacanta. Te poti bucura in primul rand de un city break istoric unic, prin vizitarea numeroaselor relicve antice din oras si din muzee, dar poti adauga si cateva zile de vacanta relaxante pe plaja in apropiere de orasul antic grecesc!

Ce ai mai adauga listei noastre de atractii de vazut si de incercat in Atena?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >