Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

Viziteaza Brasovul la pas

Viziteaza Brasovul la pas 28.09.2013 | Turist in Romania

Brasovul este unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei si o destinatie turistica aleasa de romani si de straini pe tot parcursul anului, dar in special in sezonul rece. Apropierea de partiile de schi din Poiana Brasov face din acest oras o locatie mereu plina pe timp de iarna. Insa si in restul anului, orasul Brasov este vizitat de un numar mare de turisti, pentru ca are o multime de obiective turistice fascinante. Sa vizitam asadar Brasovul la pas!

Piata Sfatului

Piata Sfatului

Sursa

Piata Sfatului este probabil una dintre cele mai cunoscute zone ale orasului Brasov. Aceasta se afla in inima orasului si este locul in care se afla Casa Sfatului, fosta primarie a orasului. Piata este inconjurata de cladiri impunatoare, cu o arhitectura veche de origine germana deosebita. Alaturi de Casa Sfatului, construita in anul 1420, aici mai poti vizita Turnul Trompetelor, Casa Hirscher, Catedrala Ortodoxa, Muzeul Muresianu si Biserica Neagra. Piata Sfatului este si locul celor mai importante evenimente ale orasului.

Biserica Neagra

Biserica Neagra

Sursa

Biserica Neagra domina Piata Sfatului si este unul dintre simbolurile orasului Brasov. Imensa biserica a fost construita in perioada 1385-1477 si a fost dedicata Fecioarei Maria, sub cultul romano-catolic. Lacasul de cult a avut un trecut extrem de zbuciumat, datorita distrugerilor produse de diverse invazii, dar si datorita incendiului devastator din anul 1689, dupa care si-a primit si denumirea de Biserica Neagra. Astazi, Biserica Neagra deserveste comunitatea germana din Brasov, cu slujbe din sericiul religios luteran.

Strada Sforii

Strada Sforii

Sursa

Strada Sforii este cea mai celebra strada din Romania, pentru ca este cea mai ingusta din tara noastra. O vizita in Brasov nu poate fi completa fara o plimbare si cateva fotografii pe aceasta straduta interesanta. Strada Sforii face legatura intre Poarta Schei si strada Cerbului si a fost creata pentru a facilita accesul pompierilor dintr-o parte in cealalta. Lungimea strazii este de 80m, iar latimea acesteia variaza de la 111cm la 135cm.

Muntele Tampa

Muntele Tampa

Sursa

Muntele Tampa face parte din Masivul Postavaru si se afla in inima orasului Brasov. Inaltimea acestuia este de 960m, oferind astfel unele dintre cele mai frumoase panorame ale orasului si ale zonei inconjuratoare. O mare parte a Muntelui Tampa a fost declarata rezervatie naturala, datorita faptului ca este populat de specii de plante si de animale rare.

Cetatuia Brasovului

Cetatuia Brasovului

Sursa

Cetatuia Brasovului este o reprezentare deosebita a trecutului istoric al acestui oras. Aceasta este formata din mai multe constructii, cea mai veche dintre ele datand din anul 1524. De-a lungul timpului, cetatuia a fost distrusa de diversele invazii si atacuri, insa a fost refacuta si consolidata, iar astazi poate fi vizitata si sta ca marturie a culturii trainice a orasului Brasov.

In afara de aceste obiective turistice usor accesibile la pas prin Brasov, mai poti opta si pentru vizitarea unora dintre cele mai interesante locuri din apropiere. Iarna trebuie sa ajungi si pe partiile din Poiana Brasov pentru a practica cele mai variate sporturi de iarna. In restul anului, poti opta pentru vizitarea Castelului Bran, a Fortaretei Rasnov si a Fortaretei Prejmer. Rezerva-ti acum cazarea in Brasov!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >