Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKRelaxare la Stana de Vale
 

Viziteaza Bratislava in 3 zile

Viziteaza Bratislava in 3 zile 21.11.2013 | City Break

Orasul Bratislava este capitala Slovaciei si o destinatie ideala pentru un city break reusit. Aceasta tara europeana este una dintre putinele cu o crestere economica spectaculoasa in ultimii ani, motiv pentru care capitala sa a devenit tot mai atractiva si pentru turism. Cei care aleg sa viziteze Bratislava se vor bucura de o cultura noua, in care istoria si traditia sunt pastrate, dar si in care modernitatea are un cuvant de spus. Iata asadar care sunt cele mai importante atractii turistice pe care nu trebuie sa le ratezi intr-un city break la Bratislava.

Orasul Vechi

Orasul Vechi Bratislava
Sursa

Orasul Vechi reprezinta partea centrala a orasului Bratislava. De aici incep toate tururile de vizitare ale orasului, pentru ca este zona in care sunt concentrate cele mai multe atractii turistice. Palatele construite in stil baroc in jurul anuilor 1760 sunt cele care iti vor atrage imediat atentia. Printre cele mai importante palate de aici se numara: Palatul Grassalkovich, Palatul Arhiepiscopal si Palatul Primate. Tot in centrul vechi se afla si Primaria Bratislavei si o serie de biserici notabile, cum ar fi Catedrala Gotica Sf. Martin, Biserica Franciscana, Biserica Sf. Elisabeta sau Biserica Albastra.

Castelul din Bratislava

Castelul din Bratislava
Sursa

Castelul din Bratislava este constructia simbol a orasului, ce dateaza din secolul al IX-lea. Acesta a fost ridicat pe o platforma inalta de 85m, deasupra Dunarii. Dupa ce ani la rand a facut parte din trecutul tumultos al Slovaciei, fiind distrus si renovat in cateva randuri, castelul impunator este astazi obiectivul turistic principal din Bratislava. Este o parte din istoria locala, dar si un spatiu in care au fost adapostite unele dintre cele mai impresionante colectii ale Muzeului National al Slovaciei, expozitii temporare, dar si locul in care se desfasoara ocazional concerte impresionante.

Ruinele Castelului Devin

Ruinele Castelului Devin
Sursa

Castelul Devin este un alt simbol al orasului Bratislava. Constructiile de reabilitrare au fost incepute recent pentru a salva ruina castelului de la disparitie. Castelul Devin dateaza din anul 864 si a fost parte la toate evenimentele istorice importante din trecutul Slovaciei. In anul 1809, aici a avut loc o explozie, astfel ca a mai ramas in picioare doar o parte a constructiei masive. Astazi, turistii pot face o plimbare printre ruine pentru a admira structura arhitecturala deosebita, dar si pentru a vizita muzeul deosebit aflat la interior.

Muzeele din Bratislava

Muzeul National al Slovaciei
Sursa

Muzeele din Bratislava reprezinta un alt mijloc prin care turistii pot explora istoria si cultura locului. Muzeul National al Slovaciei include cele mai complete si mai complexe galerii legate de istoria, cultura, politica si arta acestei tari. La acesta se adauga Muzeul si Galeria Orasului Bratislava, Muzeul de Arta Danubiana, Muzeul de Stiinte ale Naturii, Muzeul de Arheologie, Muzeul Culturii Evreiesti, Muzeul Culturii Unguresti si Muzeul Culturii Nemtesti. Toate acestea denota spatiul cultural bogat in care se alfa capitala Slovaciei si numeroasele influente care au conturat-o in timp.

Acestea sunt cele mai importante atractii turistice din Bratislava, pe care trebuie sa le vezi intr-un city break de 3 zile. Nu trebuie sa ratezi nici parcurile din Bratislava sau gradinile palatelor, care te vor impresiona cu multitudinea de specii de plante si cu structurile lor artistice.

Ce alte orase din Slovacia ti-ar placea sa vizitezi?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >