Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeBaile Felix nou
 

Viziteaza Frankfurt in 3 zile

Viziteaza Frankfurt in 3 zile 30.01.2014 | City Break

Frankfurt am Main este cel mai mare oras din regiunea Hesse a Germaniei si o destinatie ideala pentru un city break de 3 zile. In ultimii ani, orasul s-a dezvoltat masiv, remarcandu-se ca centru financiar, insa este si o locatie perfecta pentru turistii de toate varstele porniti in cautarea unui oras care are cat mai multe de oferit. Tocmai din acest motiv ti-am pregatit o selectie de atractii turistice din Frankfurt pe care trebuie sa le incluzi intr-un city break de 3 zile in acest oras.

Simbolurile orasului Frankfurt

Romer, Frankfurt
Sursa

Simbolurile orasului Frankfurt sunt in principal localizate in zona centrala, asa ca nu ai cum sa le ratezi. In plus, acestea sunt cele mai reprezentative obiective turistice, motiv pentru care trebuie sa le incluzi pe lista ta pentru un city break reusit. Printre cele mai importante astfel de simboluri urbane se numara, in primul rand, Romer, un complex de 9 case vechi, ce impreuna formeaza sediul primariei din Frankfurt. Cladirile medievale sunt impunatoare si usor de remarcat fiind punctul central al multor tururi ale orasului. Catedrala Sf. Bartholomew este un alt asemenea simbol. Construita in stil gotic in secolul al XIV-lea, catedrala impunatoare dispune si de un turn inalt de 95 m, in care turistii pot urca pentru a admira panorama orasului de pe platforma de la 66 m inaltime. Pe aceasta lista mai pot fi incluse si alte obiective, cum ar fi Gradinile Arheologice, Biserica Sf. Paul, cea mai veche cladire Saalhof, Eiserner Stag si multe altele.

Strazi pentru shopping in Frankfurt

Strazi pentru shopping in Frankfurt
Sursa

Orasul Frankfurt numara o serie impresionanta de strazi dedicate shoppingului. Fiecare strada este pavata cu magazine si mini-malluri, fiind o atractie permanenta pentru turisti si locatii carora trebuie sa le aloci o zi intreaga. Principala strada pentru shopping din Frankfurt este Zeil, plina de magazine ale celor mai reputate branduri internationale, carora li se adauga si magazine de retail si cateva malluri. Cea mai scumpa strada de shopping din oras este insa Goethestrasse, unde curiosii pot vedea magazinele Louis Vuitton, Gucci, Armani, Versace, Prada, Cartier sau Bulgari. Alte strazi perfecte pentru cumparaturi si pentru diferite bugete sunt: Frebgass, Braubachstrasse, Munchener Strasse si Berger Strasse, cea mai lunga strada de shopping, ce include nu numai magazine, ci si restaurante si cafenele.  

Arhitectura moderna si zgarie-nori in Frankfurt

Zgarie-nori, Frankfurt
Sursa

Panorama orasului Frankfurt este dominata de la inaltime de arhitectura moderna a cladirilor de tip zgarie-nori. Cea mai cunoscuta astfel de cladire este Commerzbank Tower (259m), care in perioada 1997-2003 a fost cea mai inalta cladire din Europa. Acesteia i se adauga si alte sedii impozante ale bancilor germane, cum ar fi Westend Tower (208m), sediul DZ Bank, si Trianon (186m), sediul DekaBank. Si alti zgarie-nori sunt usor de remarcat in panorama Frankfurtului, dintre care enumeram: Messeturm (256.5m), Main Tower (200m), Tower 185 (200m) si multe altele. Toate cladirile pot fi admirate din punctele de observatie panoramica ale orasului, iar numai o parte din ele au si spatii accesibile pentru turisti.

Orasul Frankfurt are foarte multe de oferit turistilor care il aleg ca destinatie pentru un city break de 3 zile sau pentru o vacanta mai lunga. Daca timpul petrecut aici este unul scurt, atunci trebuie sa alegi cele mai importante activitati si atractii, pentru a te bucura de vacanta asa cum iti doresti. Indiferent de ce alegi, te vei bucura cu siguranta de un city break reusit in Frankfurt!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >