Thassos / Sejururi in strainatate // schimba statiunea

Thassos

 

Thassos, "insula de smarald", este situata in golful Kavala, in partea nordica a Marii Egee si este cea mai apropiata de Grecia continentala (8 km). Thassos nu se afla la distanta prea mare de Keramoti si de estuarul raului Nestos. In partea ei cea mai intinsa, insula masoara 22 km de la est la vest si 26 km de la nord la sud. Are o circumferinta de aproximativ 100 km, fiind mai mica decat Rodos si mai mare decat Samotraki.
Limenas (Thassos) este capitala insulei si inca din antichitate cel mai mare centru administrativ si comercial al insulei Thassos. Limenas este genul de statiune turistica in care modernitatea se imbina cu vestigiile vechii cetati. Pe acestea din urma le vei putea descoperi, siturile arheologice existand la tot pasul.

Obiective turistice in Thassos: plimbari cu vaporasul, Kavala (orasul amfiteatru), Manastirea Arhanghelului Mihail, Golden Beach, satul traditional Panagia.

 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >