Sangeorz Bai / Vacanta in tara // schimba statiunea

Sangeorz Bai

 

Sangeorz Bai este o frumoasa statiune balneoclimaterica, situata intr-o depresiune, la altitudinea de 465 de metri, inconjurata de maguri vulcanice acoperite cu paduri de fag. Are un regim permanent, fiind cunoscuta ca statiune balneara incepand cu secolul al XVII-lea. Statiunea dispune de numeroase izvoare de ape minerale bicarbonate, clorate, sodice, calcice, magneziene, care sunt carbonate, hipertonice şi izotonice, namol mineral, mofete. Aflata la poalele Muntilor Rodnei, statiunea Sangeorz Bai este ideala pentru cei care isi doresc o vacanta relaxanta intr-un mediu natural deosebit, dar si pentru cei care au nevoie de tratamente naturale, in special pentru afectiuni ale aparatului digestiv. 

Cai de acces: rutiere: DN 17D de la Nasaud (42 km), feroviare: gara CFR Sangeorz Bai, pe linia Ilva Mica, Rodna Veche; gara Ilva Mica pe linia Suceava - Vatra Dornei; gara Ilva Mica pe linia Cluj - Ilva Mica. De la Ilva Mica sunt curse auto pana la Sângeorz Băi.

Obiective turistice: Muzeul de arta populara din Nasaud, Casa Memorială "Liviu Rebreanu", drumetii pe valea Tatarului (1,5 km), la Cormaia, Maieru, Cabana "Farmecul Padurii", excursii la Manastirile din Bucovina, pescuit de pastravi pe Somesul Mare si pe Valea Cormaiei.

 
Hotel Somesul
Hotel Somesul Str. Trandafirilor, Nr. 15, cod 425300, Sangeorz Bai, Jud Bistrita Nasaud.

de la 55 LEI vezi mai multe detalii
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >